Tapio Riihinen

Tapio Riihinen

Tapio Riihinen on toiminut 10 vuotta länsimarkkinoilla ja 20 vuotta Venäjällä ja IVY maissa, puolet pörssiyhtiöiden toimitusjohtajana, toisen puolen liikkeenjohdon konsulttina (ml. Interim Manager).

managEastin lisäksi Tapio toimii myös Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD:n tiimikoordinaattorina. Yhdessä läntisten asiantuntijakonsulttien kanssa Tapio kehittää liiketoimintaa länsimaiden ja entisten Neuvostoliiton maiden välillä.

Tapio Riihisen missiona on ollut viedä suomalaisen johtamisen vahvoja puolia Venäjällä toimiviin organisaatioihin ja toisaalta kitkeä skandinaavisen johtamiskulttuurin ”yli-demokraattisia” piirteitä, joilla ei voi johtaa Venäjällä tuloksellisesti. Myynnin nopea kasvattaminen on hänen toinen intohimonsa, sitä ei voi kuitenkaan tehdä ennen kuin johtaminen on kunnossa.

    Hänen keskeiset toimialueensa

  • Uusien länsimarkkinoiden avaaminen suomalaisille yrityksille.
  • Johdon kehitys- ja koulutushankkeet ylimmälle johdolle Venäjällä (Pankit, telecom, elintarviketeollisuus, polttoaineet, rakennusliikkeet, rakennusmateriaaliteollisuus)
  • Myynnin kehitys Venäjän markkinajohtaja-yrityksissä (rakennusmateriaalit, teräsrakenteet, konevuokraus, elintarvikkeet)
  • Mukana kirjoittamassa väitöskirjaa “FMCG distribution in Russia”.
  • Venäjän liiketoiminnan käynnistyshankkeita, vientimarkkinoiden avaaminen PKT-yrityksille (ELY-keskus kansainvälistymistuki)