Kazakstan ja Suomi

Kazakstan on Keski-Aasian johtava valtio ja talous 19 miljoonalla asukkaallaan.  EU on Kazakstanin tärkein kauppakumppani ja sen osuus kasvaa tasaisesti, Kazakstan ei tue Venäjää Ukrainan sodassa mikä nostaa entisestään maan positiota Lännessä.

Kazakstanin talous nojaa suuriin luonnonvaroihin öljy- ja kaasusektorilla sekä kaivannaisteollisuudessa. Maa investoi voimallisesti läntiseen teknologiaan paitsi energiasektorilla myös logistiikkaan, ympäristöteknologiaan, digitalisaatioon ja palveluiden kehittämiseen.

Suomalaisyritysten markkinoillepääsyä tukee Suomen vahva imago laadun ja osaamisen ja kaiken high-techiin liittyvän osalta. Suomi tunnetaan myös koulutuksen kärkimaana mikä edesauttaa edelleen luotettavan kumppanin mainetta.

managEast Kazakstanissa

managEast partneri rakensi jo 1990-luvulla koko Kazakstanin kattavan jakeluverkoston toimiessaan globaalin pörssiyrityksen johdossa alueella. Sen jälkeen molemmat partnerit ovat tehneet yhteensä 8 projektia suomalaisen viennin tai paikallisten operaatioiden kehittämisessä. Tänään toimimme maassa yhteistyössä paikallisten konsulttien kanssa.

Konsulttimme

Suomalaisen viejän on helppo aloittaa toiminta Kazasktanissa maan kehittyneen jakelujärjestelmän kautta. Löydämme nopeasti parhaat kumppaniehdokkaat viejälle, oli ne sitten maahantuojia tai paikallisia edustajia tai agentteja. Autamme viejää käynnistämään vientitoimet ”hands-on” esim ELY:n tai Business Finlandin tuella.

Euroopan Kehitys ja Jälleenrakentamispankin EBRD kautta partnereilla on pääsy erilaisiin yritystietokantoihin, joita voimme hyödyntää niin jakelijoiden identifioinnissa kuin loppuasiakkaiden haussa.